Trnava strategickému investorovi pripraví priestory v dvoch mestských budovách

O prenájme priestorov pre spoločnosť Magneti Marelli Slovakia by mestské zastupiteľstvo v Trnave malo rozhodovať budúci týždeň

Mesto Trnava pripravuje obnovu ďalšej budovy v centre, ktorú si chce prenajať spoločnosť Magneti Marelli Slovakia. Radnica vo verejnom obstarávaní hľadá dodávateľa rekonštrukcie meštianskeho domu na Hlavnej ulici 5. Predpokladaná hodnota zákazky je vyčíslená na 340-tisíc eur bez DPH. Už predtým samospráva zverejnila verejné obstarávanie na obnovu druhého podlažia v budove na Trojičnom námestí 11 s predpokladanou cenou takmer 120-tisíc eur bez DPH. Magneti Marelli Slovakia už na Slovensku pôsobí, v priemyselnom parku v Kechneci na východe Slovenska vyrába komponenty pre automobilky.

O investícii nadnárodnej spoločnosti Magneti Marelli v Trnave je zatiaľ len málo informácií. Spoločnosť si chce dočasne prenajať priestory v budovách na Trojičnom námestí 11 a Hlavnej ulici 5, ktoré patria mestu. Za zhruba tisíc metrov štvorcových pre administratívu by platila nájomné 110-tisíc eur ročne, o prenájme budú rozhodovať už budúci týždeň poslanci Mestského zastupiteľstva v Trnave. Na rokovaní mestskej rady zaznela informácia, že Magneti Marelli Slovakia má v budúcnosti vytvoriť v Trnave približne 700 nových miest s vyššou pridanou hodnotou, nemalo by ísť o montážnu dielňu.

Poslanci budú žiadosť o prenájom posudzovať ako prípad hodný osobitného zreteľa. „Daný žiadateľ ako strategický investor ponúkne kvalitatívne vyššiu pridanú hodnotu v podobe vytvorenia nových pracovných pozícií v našom meste,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa trnavskej radnice Veronika Majtánová. Priestory na Trojičnom námestí 11 a na Hlavnej 5 mala Trnava dlhodobo voľné a nedarilo sa ich prenajať.

Magneti Marelli je medzinárodná spoločnosť, ktorá vyrába technologické systémy a komponenty pre viaceré automobilky. Na Slovensku pôsobí prostredníctvom Magneti Marelli Slovakia v priemyselnom parku v Kechneci na východe Slovenska.

Súvisiace články

Aktuálne správy