Japonská ekonomika v druhom kvartáli vzrástla menej, ako sa odhadovalo

Podľa revidovaných údajov sa hospodárstvo krajiny medziročne zväčšilo o 1,3 %, predošlý odhad naznačoval, že rast bol na úrovni 1,8 %.

Hospodárstvo Japonska počas apríla až júna medziročne posilnilo menej, ako sa pôvodne odhadovalo. Vyplýva to z revidovaných údajov o raste hrubého domáceho produktu (HDP) krajiny za druhý štvrťrok, ktoré v pondelok zverejnila japonská vláda. Ekonomika krajiny v druhom kvartáli medziročne reálne vzrástla o 1,3 percenta, uviedol úrad japonskej vlády.

Predošlý odhad naznačoval, že hospodárstvo krajiny za apríl až jún sa medziročne zväčšilo o 1,8 percenta. Podľa revidovaných údajov súkromný dopyt rástol pomalším tempom, ale vládne investície stúpli viac, ako vyplývalo z predchádzajúceho odhadu. Podľa analytikov revízia údajov o raste HDP Japonska neznamená podstatnú zmenu a konštatovali, že pokračovanie rastu ekonomiky krajiny je pozitívnym znakom. Pretrvávajúce obchodné spory medzi USA a Čínou by však japonské hospodárstvo, ktoré je závislá od exportu, mohli poškodiť.

Súvisiace články

Aktuálne správy