Do pozície generálneho riaditeľa spoločnosti EP Power Europe menovali Jana Špringla

Daniel Křetínský zostáva vo funkcii predsedu predstavenstva.

Spoločnosť EP Power Europe, a.s. (EPPE) zriadila k 3. septembru pozíciu generálneho riaditeľa (CEO) a vymenovala do nej súčasného podpredsedu predstavenstva spoločnosti Jana Špringla. Daniel Křetínský, ktorý z pozície predsedu predstavenstva EPPE funkciu generálneho riaditeľa fakticky vykonával, zostáva vo funkcii predsedu predstavenstva, výkonné riadenie celej skupiny však preberá Jan Špringl. Spoločnosť o tom informovala v utorok.

„S Honzom spoločne pracujeme od roku 2003, je dlhodobo mojím najbližším spolupracovníkom v oblasti energetiky a zásadne sa podieľal na budovaní celého EPH, vrátane EP Power Europe, na ktorú sa v posledných rokoch manažérsky zameral. Jeho vymenovanie do pozície generálneho riaditeľa fakticky len reflektuje dnešnú prax, kedy v situácii, kedy som začal byť viac vyťažený rozvojom skupiny mimo energetiku a súčasne sa naďalej venujem firme EP Infrastructure, Honza fakticky prevzal z pozície podpredsedu predstavenstva riadenie EP Power Europe, teda našich aktív v oblasti výroby elektriny a ťažby uhlia,“ povedal predseda predstavenstva EPPE a väčšinový majiteľ Energetického a priemyselné holdingu (EPH) Daniel Křetínský. EPPE je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou EPH.

Jan Špringl je okrem iného podpredsedom predstavenstva EPH, podpredsedom predstavenstva EP Energy a tiež predsedom predstavenstva spoločnosti Nafta. Pred nástupom do spoločnosti zastával rôzne pozície v predstavenstvách a dozorných radách ďalších pridružených spoločností. „EPPE detailne poznám a v oblasti jej budúcej stratégie sme s Danom úplne zladení. Základný smer ani spôsob nášho fungovania sa teda nemení. Súčasne je ale treba povedať, že aktuálny trh vnímame menej atraktívne z pohľadu akvizičného rastu. Našu rastovú stratégiu budeme realizovať oveľa viac selektívnym spôsobom s dôrazom na príležitosti, ktoré budú vytvárať synergie s existujúcimi aktívami. V oveľa väčšej miere budeme vychádzať z vlastného developmentu, a to ako v oblasti výstavby obnoviteľných, tak prípadne klasických zdrojov výroby elektrickej energie,“ uviedol Špringl.

EP Power Europe (EPPE) je energetickou utilitou zameriavajúcou sa prevažne na výrobu elektrickej energie z klasických a obnoviteľných zdrojov. Okrem toho spoločnosť pôsobí aj v oblasti ťažby uhlia, logistiky a obchodovania s komoditami. EPPE pôsobí na piatich európskych trhoch, konkrétne v Nemecku, na Slovensku, v Taliansku, Veľkej Británii a v Českej republike.

Súvisiace články

Aktuálne správy