Tržby Kauflandu v uplynulom finančnom roku prevýšili 1,1 mld. eur

Spoločnosť Kaufland potvrdila pozíciu tretieho najväčšieho maloobchodného predajcu na Slovensku z pohľadu tržieb.

Kaufland potvrdil z pohľadu výšky tržieb svoju pozíciu trojky na slovenskom maloobchodnom trhu. V uplynulom finančnom roku, ktorý sa skončil 28. februára 2019, totiž spoločnosť Kaufland Slovenská republika, v.o.s. dosiahla tržby na úrovni 1,11 mld. eur, čo znamenalo medziročný nárast o 3,7 %. Zisk obchodného reťazca však, naopak, mierne klesol o 1,7 % na 48,7 mil. eur.

Tromi najväčšími obchodnými reťazcami na Slovensku tak boli aj vlani Tesco, Lidl a Kaufland. Zároveň iba tieto tri siete dosiahli tržby vyše miliardy eur. Kým však tržby Kauflandu a Lidlu medziročne rástli, tržby spoločnosti Tesco Stores SR klesli. Britský obchodný reťazec však napriek tomu zostáva najväčším maloobchodným predajcom na Slovensku s ročnými tržbami cez 1,4 mld. eur.

Kaufland pritom aj v uplynulom finančnom roku pokračoval na Slovensku v expanzii. Otvoril totiž dve nové predajne v Považskej Bystrici a v Trnave a ku koncu februára tohto roka tak prevádzkoval 67 obchodov. Do konca februára budúceho roka plánuje pridať ďalšie štyri novootvorené prevádzky. „Spoločnosť Kaufland plánuje dosiahnuť lepšie pokrytie predajňami na území Slovenska, to znamená, že v ďalších rokoch sa plánuje expanzia predajní a rekonštrukcia existujúcich predajní,“ avizuje firma.

V nadväznosti na rozširovanie predajnej siete spoločnosť Kaufland aj v minulom roku zvyšovala počet zamestnancov. V uplynulom finančnom roku totiž v priemere totiž zamestnávala 6 166 ľudí, čo v medziročnom porovnaní znamenalo nárast počtu zamestnancov o 174 ľudí.

Spoločnosť Kaufland Slovenská republika, v.o.s., ktorá sa zameriava na maloobchodný predaj potravín a spotrebného tovaru prostredníctvom siete predajní Kaufland, otvorila prvý supermarket na Slovensku v roku 2000. V roku 2013 už spoločnosť na Slovensku prevádzkovala 50 predajní, ku ktorým odvtedy pribudlo ďalších 17 obchodov. Kaufland Slovenská republika je súčasťou nadnárodnej siete Kaufland, ktorá rovnako ako sieť Lidl patrí do nemeckej podnikateľskej skupiny Schwarz.

Súvisiace články

Aktuálne správy