Aramco uvažuje o kótovaní akcií v Tokiu pre politickú neistotu v Londýne a Hongkongu

Podľa denníka Wall Street Journal príťažlivosť Londýna zmenšil blížiaci sa brexit a atraktivite Hongkongu škodia dlhodobé protesty.

Saudskoarabská ropná firma Saudi Aramco uvažuje o tom, že svoje akcie bude kótovať na burze v Tokiu a dá jej tak prednosť pred burzami v Londýne a Hongkongu, o ktorých sa pôvodne uvažovalo. Informuje o tom portál cnbc. com s odvolaním sa na správu denníka Wall Street Journal. Záujem o Aramco majú mnohé burzy vo svete, pričom sa všeobecne predpokladalo, že najväčšiu šancu majú burzy v Londýne a Hongkongu. Politická neistota spojená s obomi týmito mestami, a to pre brexit v prípade Londýna a pre dlhotrvajúce protesty v prípade Hongkongu, však zmenšila ich príťažlivosť, uviedol denník.

Saudskoarabskí predstavitelia a poradcovia firmy Aramco ale pre Wall Street Journal uviedli, že hoci sú naklonení Tokiu, konečné rozhodnutie sa ešte neurobilo. Očakáva sa, že primárna verejná ponuka akcií spoločnosti Aramco bude najväčšia na svete. Ropná firma plánuje získať 100 mld. USD predajom 5 percent svojich akcií, ale podľa správy denníka ešte nie je jasné, aký bude konečný objem predaja.
(1 EUR = 1,1072 USD)
https://www.cnbc.com/2019/08/30/saudi-aramco-ipo-oil-firm-reportedly-favors-tokyo-over-london-hong-kong.html

Súvisiace články

Aktuálne správy