Nová investícia vytvorí vo Vrábľoch 80 pracovných miest, časť bude aj vo výskume

Spoločnosť Miba Steeltec, ktorá je súčasťou skupiny Miba Friction, investuje do rozšírenia závodu vo Vrábľoch 10 miliónov eur. Podľa predstaviteľov spoločnosti investícia vytvorí 80 nových pracovných miest, ktoré pribudnú k súčasným 700 pracovným pozíciám.
Spoločnosť sa zaoberá technológiami trecích obložení na prevodovky, nápravy a brzdy stavebných strojov, traktorov a banskej techniky. V rámci jej nového projektu sa okrem administratívnych priestorov a laboratórií počíta aj s oddelením výskumu a vývoja. Stavebné práce by mali byť ukončené do konca tohto roka. Odovzdanie budov a presťahovanie výrobných zariadení je naplánované na začiatok leta 2020.
Predstavitelia spoločnosti pripomenuli, že až doteraz boli výskum a vývoj skupiny Miba Friction sústredené primárne v Rakúsku. Výskumné oddelenie v nových priestoroch vo Vrábľoch tak bude prvé mimo územia Rakúska. „Vďaka tomu sa zo Slovenska stane druhá dôležitá lokalita výskumu a vývoja skupiny,“ skonštatovali predstavitelia spoločnosti pri slávnostnom začatí výstavby nového závodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy