Trump uvažuje o novom znížení daní s cieľom podporiť ekonomiku USA

Americký prezident Donald Trump potvrdil, že uvažuje o novom dočasnom znížení dane zo mzdy. Naznačil aj to, že jeho administratíva zvažuje zníženie dane z kapitálových príjmov.

Americký prezident Donald Trump potvrdil, že uvažuje o novom dočasnom znížení dane zo mzdy, aby podporil ekonomiku USA. „Daň zo mzdy je to, o čom uvažujeme a veľa ľuďom by sa to páčilo,“ povedal šéf Bieleho domu novinárom. Uprostred rastúcich obáv z možnej recesie však Trump v uplynulých dňoch ekonomiku USA chválil. „Sme veľmi ďaleko od recesie,“ uviedol. Informoval o tom portál bbc.com.

Silná ekonomika sa považuje za kľúč k opätovnému zvoleniu Trumpa v roku 2020, ale pokračujúce napätie v obchodných vzťahoch s Čínou vyvolalo obavy zo skorého spomalenia hospodárstva. Trump naznačil aj to, že jeho administratíva zvažuje zníženie dane z kapitálových príjmov, ale zdôraznil, že sa ešte o ničom nerozhodlo.

Prezident USA zároveň opäť tlačil na americký Federálny rezervný systém (Fed), aby znížil úrokové sadzby. „Čakáme na redukciu úrokov, naozaj by nám veľmi pomohlo, ak by Fed robil svoju prácu a výrazne by znížil úroky,“ vyhlásil. Nedávno Trump vyzval na zníženie úrokových sadzieb o jeden percentuálny bod.

Šéf Bieleho domu sa vyjadril aj k pokračujúcemu napätiu v obchodných vzťahoch s Čínou a naznačil, že dohoda s Pekingom by stále mohla byť vzdialená. „Ekonomika Číny zažila najhorší rok za 27 rokov. Chcú s nami dohodu, ale môžem Vám povedať, že nie som pripravený dohodu uzavrieť, kým nebudú pracovať na správnej dohode,“ dodal.

https://www.bbc.com/news/business-49415773

Súvisiace články

Aktuálne správy