Developer Immocap Group odkúpil podiel YIT v spoločnosti Trnavské mýto

Developer Immocap Group odkúpil podiel firmy YIT Slovakia v spoločnosti Trnavské mýto. Obchod nadobudol účinnosť 20. augusta 2019. V rámci tejto transakcie YIT odkúpila od Immocap Group jej 60-percentný podiel v spoločnosti Konopná Residence. TASR o tom informovali v stredu mediálni zástupcovia oboch subjektov.

Immocap a YIT založili v roku 2017 spoločný podnik s vlastníckym podielom v pomere 50 ku 50 s cieľom získať a rozvinúť približne 3,7 hektárový pozemok s kultúrnym a kongresovým centrom Dom odborov v Bratislave. "Aktuálne pracujeme na novej podobe územia na Trnavskom mýte s holandským architektonickým štúdiom KCAP,“ uviedol generálny riaditeľ Immocap Group Martin Šramko.

Developerská spoločnosť Immocap Group funguje na trhu viac ako 20 rokov a zrealizovala viacero projektov v hlavnom meste SR. YIT je fínska a severoeurópska stavebná spoločnosť, na Slovensku pôsobí od roku 2010 a pod hlavičkou YIT Slovakia realizuje v Bratislave obytné komplexy. Štúdio KCAP aktuálne v Hamburgu pripravuje olympijské mestečko pre hry v roku 2024.

Súvisiace články

Aktuálne správy