Zisk čínskeho internetového gigantu Baidu prekonal očakávania

Firma podnikajúca v oblasti internetového vyhľadávania v druhom kvartáli dosiahla zisk na akciu 10,11 jüanu, trh očakával 6,12 jüanu.

Čínsky internetový gigant Baidu svojimi výsledkami za druhý kvartál prekonal očakávania trhu. Firma podnikajúca v oblasti internetového vyhľadávania za druhý štvrťrok vykázala tržby 26,3 mld. jüanov (CNY), čo bol medziročný rast o jedno percento a medzikvartálne posilnenie o deväť percent. Trh prognózoval tržby v objeme 25,76 mld. CNY. Zisk firmy na akciu vo výške 10,11 CNY tiež prekonal odhady, že bude v sume 6,12 CNY. Zisk na akciu medziročne klesol o 54 percent, ale oproti predošlému kvartálu sa zvýšil o viac ako 260 percent. Informuje o tom portál cnbc.com.

Tržby spoločnosti Baidu v rámci jej hlavného podnikania v reklamných a marketingových službách v druhom štvrťroku dosiahli sumu 19,5 mld. CNY, čo bol medziročný pokles o dve percentá ale medzikvartálny rast o 12 percent. Trh však v súvislosti s výsledkami firmy Baidu za druhý kvartál nemal veľké očakávania. Od začiatku tohto roka akcie spoločnosti klesli o takmer 40 percent, keďže investori sa obávali vplyvu rastúcej konkurencie a prísnejšej cenzúry zo strany čínskej vlády v oblasti zverejňovania videí, čo by mohlo poškodiť tržby z reklamy.

Súvisiace články

Aktuálne správy