Britský rezort financií sa vraj chystá uložiť banke Standard Chartered pokutu vyše 10 mil. libier

Dôvodom plánovanej pokuty je podľa televízie Sky News to, že banka nepredišla porušeniu pravidiel v oblasti dodržiavania sankcií.

Britské ministerstvo financií sa chystá uložiť banke Standard Chartered, ktorá poskytuje úvery v nových trhových ekonomikách, pokutu vo výške niekoľkých miliónov libier za to, že nepredišla porušeniu pravidiel v oblasti dodržiavania sankcií. Informovala o tom v sobotu britská televízia Sky News. Televízia získala informáciu o tom, že Úrad pre implementáciu finančných sankcií (OFSI), ktorý patrí pod rezort financií, oznámil banke Standard Chartered svoj zámer uložiť jej pokutu vo výške viac ako 10 mil. libier (GBP).

Zdroj z londýnskej finančnej štvrti City uviedol, že Standard Chartered sa voči pokute pravdepodobne odvolá. Zdroj blízky vedeniu banky konštatoval, že navrhovaná pokuta, hoci je z hľadiska povesti vážna, je z finančného hľadiska nepodstatná. Banka v tomto roku zo strany regulátorov v Londýne a New Yorku už dostala pokuty v celkovej výške viac ako 800 mil. GBP pre porušenie sankcií proti Iránu. Podrobnosti o konkrétnych dôvodoch pre rozhodnutie OFSI pokutovať Standard Chartered televízia Sky News hneď nezistila.

Súvisiace články

Aktuálne správy