Kežmarské hydinárne ohlásili hromadné prepúšťanie

O miesto by mali prísť stovky zamestnancov

Kežmarské hydinárne budú hromadne prepúšťať, o prácu by malo prísť dokopy 394 zamestnancov. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Jana Lukáčová. Podľa nej bolo hromadné prepúšťanie u zamestnávateľa z oblasti spracovania hydinového mäsa nahlásené na úrade práce v Kežmarku 19. júna. Ukončené by malo byť k 1. októbru tohto roka.

„Ústredie práce tiež eviduje hromadné prepúšťanie nahlásené 19. júna na úrade práce vo Zvolene u zamestnávateľa z oblasti spracovania hydinového mäsa na pracovisku v Košiciach,“ doplnila hovorkyňa. Ohrozených je 314 pracovných miest. Hromadné prepúšťanie by malo byť ukončené rovnako k 1. októbru.

Agentúra SITA kontaktovala akciovú spoločnosť Podtatranské hydinárne, podľa tamojšej zamestnankyne by sa k danej téme mohli kompetentní vyjadriť v piatok 16. augusta.

Prevádzka hydinárne v Kežmarku bola spustená v roku 1978, odkedy pôsobila ako štátny podnik. V roku 1992 vznikla transformáciou štátneho podniku súčasná akciová spoločnosť Podtatranská hydina.

Súvisiace články

Aktuálne správy