Odloženie amerických ciel na niektoré čínske tovary podporilo Wall Street

Spoločnosť Apple zdražela o 5,4 %, hračkárska firma Mattel stúpla o 10,6 % a výrobca obuvi Steve Madden posilnil o 4,7 %.

Americký akciový trh v úvode utorkového obchodovania výrazne posilnil po tom, ako vláda USA oznámila, že v prípade niektorých tovarov odkladá uplatňovanie nových ciel na dovoz z Číny. Úrad splnomocnenca USA pre obchod v utorok uviedol, že niektoré produkty sa vylučujú zo zoznamu tovarov, na ktoré sa 1. septembra uvalia 10-percentné clá. Zároveň konštatoval, že do polovice decembra sa odkladá uplatnenie ciel na niektoré tovary, vrátane mobilných telefónov, niektorých hračiek a obuvi.

Správa o odložení ciel na časť čínskych produktov výrazne podporila akcie amerických firiem vyrábajúcich elektroniku, obuv a hračky. Spoločnosť Apple zdražela o 5,4 percenta, hračkárska firma Mattel stúpla o 10,6 percenta a výrobca obuvi Steve Madden posilnil o 4,7 percenta. Priemyselný index Dow Jones si pripísal 400 bodov, čiže o 1,6 percenta. Index S&P 500 posilnil o 1,5 percenta a technologický Nasdaq vzrástol o dve percentá.

Súvisiace články

Aktuálne správy