V Portugalsku môže byť problém dostať sa k pohonným látkam

V dôsledku štrajku môžu nastať problémy v doprave, zásobovaní alebo poskytovaní služieb

V Portugalsku môže byť problém s dostupnosťou pohonných hmôt. Na svojej internetovej stránke na to upozorňuje ministerstvo zahraničných vecí. Dôvodom je časovo neohraničený štrajk vodičov prepravujúcich nebezpečný materiál, vrátane pohonných hmôt. Štrajk sa začína v pondelok. "V dôsledku štrajku môže byť problematická dostupnosť pohonných hmôt pre bežných užívateľov ako aj prepravcov, môžu nastať problémy v doprave, zásobovaní alebo poskytovaní služieb. Núdzovú sieť čerpacích staníc je možné nájsť na internetovej stránke portugalského Národného úradu pre energetický sektor," píše sa na stránke MZV s tým, že maximálny limit nákupu pohonných hmôt na núdzových čerpacích staniciach je od 12. augusta 2019 stanovený na 15 litrov na zákazníka.

Núdzovú sieť čerpacích staníc je možné nájsť na stránke http://www.ense-epe.pt/rede-de-emergencia-de-postos-de-abastecimento-repa/. Dostupnosť pohonných hmôt je možné konzultovať na stránke https://janaodaparaabastecer.vost.pt/

Ministerstvo zároveň apeluje na cestujúcich do Portugalska, aby sa dobrovoľne zaregistrovali v dobrovoľnom registračnom formulári na internetovej stránke rezortu.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy