Slovak Telekom dosiahol v prvom polroku konsolidované výnosy vyše 375 miliónov eur

Skupina Slovak Telekom ukončila prvý polrok tohto roka so ziskom EBITDA na úrovni takmer 163 miliónov eur.

Skupina Slovak Telekom ukončila prvý polrok 2019 s miernym nárastom výnosov aj zisku. Výnosy telekomunikačnej skupiny medziročne vzrástli o 2,7 % na 375,3 mil. eur a upravený zisk pred úrokmi, odpismi a zdanením (EBITDA) sa zvýšil o 3,1 % na 162,6 mil. eur. Informovala o tom spoločnosť.

Z dcérskych spoločností najvyššie výnosy dosiahla firma Digi Slovakia s medziročným rastom o 2 % na 19,7 mil. eur. Výnosy spoločnosti PosAm za prvých šesť mesiacov tohto roka dosiahli 14,1 mil. eur. Zoznam a Zoznam Mobile vygenerovali v prvom polroku výnosy v objeme 3,8 mil. eur.

Počet zákazníkov spoločností v skupine v pevnej sieti rástol pri širokopásmových prístupoch o 1,9 % na 697 tisíc a digitálnej televízii o 2,8 % na 623 tisíc. Naopak, mierny pokles o 0,6 % na 854 tisíc vykázal počet zákazníkov pri pevných linkách.

Služby mobilnej siete spoločnosti využívalo ku koncu júna tohto roka 2,402 milióna zákazníkov, ktorí vykázali aktivitu v posledných 12 mesiacoch, čo znamenalo medziročný nárast o 3,6 %. Z toho počet zmluvných zákazníkov vzrástol o 6,4 % na 1,574 milióna, kým počet zákazníkov predplatených kariet klesol o 1,5 % na 579 tisíc. Zvyšných 250 tisíc SIM kariet boli karty pre SkyToll.

Slovak Telekom je najväčší slovenský multimediálny operátor. Svoje produkty a služby ponúka pod značkou Telekom jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej siete. Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej jediným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom Europe B.V. so 100-percentným podielom akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy