Prvý hypermarket na Slovensku otvorili pred 20 rokmi v Nitre

Išlo o hypermarket s predajnou plochou vyše 7 tis. štvorcových metrov, ktorý uviedla do prevádzky spoločnosť Tesco

Vôbec prvý hypermarket na Slovensku otvorili pred 20 rokmi v Nitre. Nový veľkoplošný formát obchodu s predajnou plochou vyše 7 tis. štvorcových metrov otvorila spoločnosť Tesco v júni 1999. Zákazníci si mohli v prvom hypermarkete vybrať spomedzi takmer 50-tisíc druhov tovaru na jednom mieste. V samotnom obchode pracovalo v tom čase približne 600 ľudí, čím sa v roku 1999 radilo Tesco k najväčším zamestnávateľom v meste Nitra. Informovala o tom firma Tesco v tlačovej správe.

Ako ďalej uviedla, novinkou bolo aj predstavenie vlastnej značky Tesco s 30 druhmi potravín a drogérie. Od otvorenia prešiel hypermarket mnohými zmenami vrátane celkovej modernizácie. Najväčšia zmena prebehla v roku 2016.

Reťazec Tesco na Slovensku aktuálne prevádzkuje 150 obchodov rôznych formátov, štyri nákupné centrá Galéria, tri distribučné centrá a 18 čerpacích staníc. Spoločnosť tiež prevádzkuje služby ako Tesco Online nákupy, Tesco Finančné služby a Tesco mobile. Po celom Slovensku Tesco zamestnáva 10 000 ľudí, čím sa zaraďuje medzi troch najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy