PayPal spúšťa službu spoločných peňažných fondov

, paypal

Jednoduchý bezplatný spôsob, ako sa s rodinou alebo priateľmi skladať na spoločné výdavky a zdieľané financie sledovať.

Po uvedení bezplatnej platobnej služby Peer-to-Peer umožňujúcej ľahšie vyžiadať, poslať a prijať peniaze, spúšťa PayPal zadarmo novú službu Money Pools, ktorá slúži na vytváranie spoločných finančných zdrojov pre zdieľané výdavky s rodinou alebo priateľmi v rámci jedného účtu PayPal a ich sledovanie. Služba Money Pools umožňuje užívateľovi účtu PayPal zhromažďovať prostriedky na spoločné výdavky, napríklad na dovolenku alebo na úhradu spoločného daru, v jednom fonde, ku ktorému majú ostatní členovia rodiny alebo priatelia prístup na základe odkazu, ktorý im pošle. Do spoločného fondu môžu ukladať aj tí, ktorí účet v PayPal nemajú, a to pomocou svojej kreditnej alebo debetnej karty.

Money Pools umožňuje nastaviť detaily ako účel, cieľová suma a dátum, do kedy je nutné prostriedky zhromaždiť. K fondu možno tiež nahrať ilustračný obrázok a zvoliť, či majú byť mená a výška príspevkov v histórii aktivity uvádzané ako verejné alebo neverejné. Všetky príspevky sa zaznamenávajú do spoločnej histórie aktivity fondu a smerujú priamo na PayPal účet organizátora fondu na použitie podľa potreby.

Funkcia Money Pool je už k dispozícii v 26 európskych krajinách, vrátane Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy