Skupina MOL v 1. polroku 2019 zaznamenala čistý zik 444 mil. USD

Skupina MOL, ktorej členom je aj spoločnosť Slovnaft, dosiahla v prvých šiestich mesiacoch ukazovateľ EBITDA (zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi) na úrovni 1,15 miliardy USD, čo predstavuje polovicu cieľového odhadu na rok 2019. Čistý zisk skupiny v 1. polroku 2019 bol na úrovni 444 miliónov USD. Informoval o tom hovorca Slovnaftu Anton Molnár.
„Náš pružný, integrovaný obchodný model nám umožnil dosiahnuť v prvom polroku 2019 ukazovateľ EBITDA vo výške 1,15 miliardy USD, ktorý len mierne zaostáva za vlaňajšou vynikajúcou úrovňou aj napriek nižším cenám ropy a oveľa slabším rafinérskym maržiam. Naďalej sme generovali pozitívny voľný peňažný tok vypočítaný zjednodušenou metodikou v čase, keď sme vynaložili takmer 300 miliónov USD na strategické transformačné projekty vrátane výstavby nového závodu na výrobu polyéterického polyolu, ktorá postupuje v súlade s plánmi a harmonogramom,“ komentoval výsledky predseda predstavenstva a generálny riaditeľ skupiny MOL Zsolt Hernádi.
Skupina MOL je integrovaná, medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť s centrálou v Budapešti. Pôsobí vo viac než 40 krajinách s tímom 25.000 zamestnancov a viac než 100-ročnou históriou v odvetví. Skupina MOL prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, SR a Chorvátsku. Vlastní sieť 2000 čerpacích staníc v 10 krajinách strednej a východnej Európy.

Súvisiace články

Aktuálne správy