Zisk IAG, vlastníka British Airways a Iberie, v 1. polroku klesol

Spoločnosť International Consolidated Airlines Group (IAG), vlastník britských aerolínií British Airways a španielskej Iberie, v piatok oznámila, že jej zisk v 1.

Spoločnosť International Consolidated Airlines Group (IAG), vlastník britských aerolínií British Airways a španielskej Iberie, v piatok oznámila, že jej zisk v 1. polroku klesol, aj keď jej tržby vzrástli. Prispeli k tomu vyššie náklady na palivo. Uviedla tiež, že za celý tento rok by mala dosiahnuť zhruba rovnaký zisk ako vlani.

Zisk IAG za 1. polrok klesol o 42,8 % na 806 miliónov eur z 1,41 miliardy eur v minulom roku. Základný zisk na akciu sa znížil na 40,6 centu zo 68,3 centu pred rokom. Náklady na palivo pritom v sledovanom období vyskočili o 20,5 %.

Prevádzkový zisk za šesť mesiacov do konca júna klesol na 1,10 miliardy eur z vlaňajších 1,74 miliardy eur.
Celkové tržby sa v 1. polroku zvýšili o 7,9 % na 12,09 miliardy eur z minuloročných 11,21 miliardy eur. Tržby z prepravy cestujúcich vzrástli o 7,2 % na 10,65 miliardy eur.

Čo sa týka výsledkov za celý rok, IAG naďalej očakáva, že jej prevádzkový zisk bez mimoriadnych položiek bude zhruba rovnaký ako vlani.
Tržby z prepravy cestujúcich budú pri konštantných kurzoch stabilné.

Súvisiace články

Aktuálne správy