Technologický miliardár: Moje deti budú žiť najmenej 125 rokov

, businessInsider Foto: YT/rewired

Tej Kohli je podnikateľ, ktorý väčšinu svojho majetku zarobil prostredníctvom elektronického obchodu a nehnuteľností. Od roku 2010 je predsedom VC Tej Kohli Ventures, ktorá investuje do umelej inteligencie, robotiky, genómu, fintech a e-športu. Je presvedčený, že drobní roboti bojujúci proti chorobám, preprogramovanie DNA a umelá krv, zohrajú podstatnú úlohu pri predlžovaní života. Preto aktívne investuje aj do biotechnológií.

Miliardár Tej Kohli je presvedčený, že jeho 16-ročný syn a 14-ročná dcéra sa dožijú 125 až 150 rokov vďaka technologickým pokrokom. V rozhovore pre Business Insider uviedol, že „časťou“ toho, prečo zastáva tento názor, je jeho dôvera v budúci vývoj nanorobotov, ktorí sa vložia do krvného obehu na boj proti chorobám. Ďalším dôvodom je skutočnosť, že DNA sa dá preprogramovať. „Pozrite sa, čo sa stalo za posledných 20 rokov a čo nie je z dôvodu pokrokovej medicíny, je normou žiť do 80 – 85 rokov. Ak by ste to povedali generácii môjho otca, neverila by vám. Zomrel, keď mal 58 rokov. “

Kohli pripustil, že preprogramovanie ľudskej DNA vyvoláva etické úvahy, ale podľa neho je potrebné najskôr vyvinúť technológiu a neskôr ju regulovať. „Mám záujem a snažím sa získať množstvo  spoločností, ktoré pôjdu a preprogramujú DNA ľudí. Mať viac červených krviniek je len malou súčasťou."

Kohli tiež verí, že umelá krv bude hrať úlohu pri predlžovaní ľudského života. Kohli Ventures a Cascade Global investovali 100 miliónov dolárov do biotechnologickej firmy Detraxi, ktorá vyvíja umelú krv, ako aj do systému na ochranu a regenerácie ľudských orgánov. „Snažíme sa prísť so správnym vzorcom, aby sme dostali všetky potrebné schválenia. Dúfajme, že to bude čoskoro. Je to typ veci, ktorá predlžuje život. S biotechnológiou a genomikou sa snažia zlepšovať životy ľudí, už sú veľmi blízko a v dosť pokročilých štádiách. Preto, keď vezmem toto všetko do úvahy, nie je potrebné premýšľať o tom, či sa moje deti dožijú 125 rokov,“ vysvetlil.

Kohli nie je jediný technologický miliardár, ktorý verí v drastickom predĺžení ľudského života. Ešte v  roku 2014 spoluzakladateľ PayPal Peter Thiel uviedol, že dúfa, že bude žiť 120 rokov, a investoval značné prostriedky do technológií, o ktorých sa domnieva, že by mohli ľuďom umožniť oddialiť smrť. Podobne aj generálny riaditeľ spoločnosti Oracle Larry Ellison. „Keby sa niekto opýtal Thiela na to, ako by dokázal dlhšie žiť, prešiel by do detailov. Neviem, či bude alebo nebude žiť tak dlho, ale som si istý, že mladí ľudia, bude žiť dlhšie zo všetkých dôvodov, aké som spomenul. Peter Thiel mohol pred piatimi rokmi spomenúť veľa dôvodov. Myslím, že sme za posledných 5 rokov prešli dlhú cestu. Moje deti sa nevyhnutne dožijú 125 rokov.“

 

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy