Mobilný operátor O2 na Slovensku v prvom polroku zvýšil výnosy aj zisk

Počet zákazníkov mobilného operátora O2 v prvom polroku stúpol o 5 % na 2,08 milióna.

Mobilný operátor O2 v prvom polroku zvýšil výnosy aj zisk. Celkové výnosy spoločnosti O2 Slovakia totiž dosiahli za prvých šesť mesiacov tohto roka 145 mil. eur, čo v medziročnom porovnaní znamenalo nárast o 3 %. Zisk spoločnosti pred úrokmi a zdanením oproti prvému polroku vlaňajška vzrástol o 14 % na 58,2 mil. eur. Informovala o tom O2 Slovakia.

Počet zákazníkov telekomunikačnej firmy pritom k 30. júnu tohto roka dosiahol 2,08 milióna. Zákaznícka báza O2 sa tak medziročne zvýšila o 5 %. „Výrazne rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorých podiel na celkovej zákazníckej báze vzrástol na takmer 64 %,“ konštatuje operátor. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) dosiahol k prvému polroku 10 eur.

O2 pôsobí na Slovensku prostredníctvom slovenskej dcéry materskej O2 Czech Republic od roku 2006, kedy naň vstúpila ako súčasť španielskej skupiny Telefónica. Svoju komerčnú prevádzku operátor začal 2. februára 2007 a poskytoval služby pod značkou O2. Skupina Telefónica sa koncom roka 2013 dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 mld. eur. Česká i slovenská firma sa premenovali na O2. Telekomunikačný operátor O2 bude pôsobiť pod touto značkou v ČR aj na Slovensku až do roku 2022.

Súvisiace články

Aktuálne správy