Výrobca syrov a mliečnych výrobkov Kozí vŕšok expanduje na Ukrajinu

V spolupráci s lokálnym partnerom na Ukrajine by sa mohol dostať k zásobovaniu až takmer 1 250 supermarketov.

Spoločnosť Leonteus uzatvorila s ukrajinskou skupinou Ardis partnerskú zmluvu, ktorá jej umožní distribúciu vlastných mliečnych výrobkov pod značkou Kozí vŕšok na ukrajinskom trhu. V prvej fáze bude spolupráca zameraná najmä na distribúciu zrejúcich syrov. Spoločnosť má v pláne v druhom polroku 2019 pokryť v kyjevskom regióne 65 najväčších hypermarketov prevádzkovaných nadnárodnými reťazcami. Firma Leonteus o tom informovala v utorok v tlačovej správe.

Spoločnosť chce neskôr rozšíriť distribúciu aj na ďalšie ukrajinské predajne, pričom v konečnom dôsledku môže získať Kozí vŕšok v spolupráci s lokálnym partnerom prístup k zásobovaniu až takmer 1 250 supermarketov.

Ardis je na Ukrajine jedným z najväčších dovozcov syrov a distribútorov mliečnych výrobkov s viac ako 20-ročnou históriou. Na tomto trhu zabezpečuje dlhodobo distribúciu viacerých medzinárodných značiek pre nadnárodné reťazce, ale aj pre segment hotelov, reštaurácií a kaviarní (HoReCa).

Kozí vŕšok prevádzkovaný firmou Leontus, s.r.o. je slovenským výrobcom syrov a mliečnych výrobkov z kozieho, ovčieho i kravského mlieka. Kozí vŕšok prevádzkuje aj rovnomennú reštauráciu neďaleko obce Ivachnová.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy