Výnosy Orange Slovensko v prvom polroku dosiahli vyše 270 mil. eur

K 30. júnu tohto roka evidovala spoločnosť Orange Slovensko celkovo 2,793 mil. aktívnych zákazníkov mobilných služieb, z toho viac ako 2,2 mil. boli zákazníci fakturovaných mobilných služieb.

Výnosy telekomunikačného operátora Orange Slovensko v prvom polroku stagnovali. V medziročnom porovnaní stúpli iba o 0,4 % na 270,8 mil. eur. Ako ďalej informovala spoločnosť, k 30. júnu tohto roka evidovala celkovo 2,793 mil. aktívnych zákazníkov mobilných služieb, z toho viac ako 2,2 mil. boli zákazníci fakturovaných mobilných služieb. Ich počet sa tak medziročne zvýšil o 1 %.

Dynamickejšie rástla zákaznícka báza Orange Slovensko pri užívateľoch pevného internetu. Ich počet medziročne stúpol o 5 % na 188 tisíc. Počet zákazníkov digitálnej televízie dosiahol 88 tisíc, čo bolo o 33 % viac ako v rovnakom období uplynulého roka.

Počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo od konkurencie do Orangeu, sa v prvom polroku zvýšil o 37 % na viac ako 37 tisíc. Počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo z Orangeu ku konkurenčným operátorom medziročne klesol o takmer 13 % na 41 tisíc.

V prvom polroku Orange Slovensko zaznamenal ďalší nárast mobilnej dátovej prevádzky. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška preniesli zákazníci spoločnosti v mobilnej dátovej sieti o 27 % viac dát, pričom už 74 % dát z celkového objemu 14,2 mil. GB bolo prenesených v 4G sieti. Tá je aktuálne dostupná pre 94,5 % populácie Slovenska v 140 mestách a 1 793 obciach.

Spoločnosť Orange Slovensko je telekomunikačnou spoločnosťou a najväčším mobilným operátorom na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange. Tá zamestnáva 151 tisíc ľudí na celom svete.

Súvisiace články

Aktuálne správy