BMW a Tencent vybudujú v Číne veľké dátové centrum pre autonómne autá

BMW a čínsky internetový koncern Tencent spoločne vybudujú v Číne veľké dátové centrum pre autonómne autá. V piatok podpísali v Pekingu spoločnosti dohodu o budúcej spolupráci.
Šéf BMW pre Čínu Jochen Goller povedal, že nemecká automobilka už teraz prevádzkuje najväčšie výskumné a vývojové centrá mimo Mníchov v Číne, kde v troch centrách pracuje vyše 1000 inžinierov. Tencent, ktorý prevádzkuje populárnu mobilnú aplikáciu WeChat, je podľa neho pre BMW primeraným partnerom.
„Čína je mimoriadne vhodným miestom pre vývoj autonómneho riadenia,“ uviedol Goller. Čínska vláda má totiž jasný kurz a v krajine sa v tejto oblasti vysoko investovalo, viac než v Silicon Valley v USA, upozornil Goller. „Iné štáty hovoria o sieťach piatej generácie, Čína ich buduje.“ Zákazníci BMW v Číne sú relatívne mladí, keď majú v priemere 36 rokov, a majú radi nové technológie.
Často chaotická doprava v Číne je mimoriadnou výzvou. Avšak ako povedal globálny šéf BMW pre autonómne riadenie Alejandro Vukotich: „Ak sa nám podarí vyriešiť problémy v Číne, vyriešili sme ich aj pre ostatné trhy.“
Nové počítačové centrum v blízkosti Pekingu bude úzko spolupracovať s podobným dátovým centrom v Mníchove.

Súvisiace články

Aktuálne správy