Kellnerova PPF je údajne blízko k vstupu do televízie Markíza

Rokovania medzi vlastníkom Markízy, spoločnosťou CME, a Kellnerovou skupinou PPF, sú podaľa informácií Denníka N v záverečnej fáze.

Český miliardár Petr Kellner je údajne blízko k vstupu do televízie Markíza. Informuje o tom Denník N s tým, že rokovania medzi Kellnerovou PPF a majiteľmi Markízy, teda spoločnosťou CME, sú v záverečnej fáze. Kellnerova skupina má pritom podľa medializovaných informácií záujem aj o českú TV Nova, na kúpu ktorej podala ponuku.

Ako ďalej uvádza Denník N, skupina PPF už údajne robí v televízii Markíza „due diligence“, teda hĺbkový audit firmy, ktorý sa zvykne robiť pred jej kúpou. CME, ktorá Markízu vlastní, údajne pritom ohodnotila televíziu na vyše 300 miliónov eur. Denník N však pripomína, že dohoda stále nie je definitívna a nie je ani známe, či CME o predaji Markízy nerokuje aj s ďalšími záujemcami. Rovnako nevylučuje ani možnosť, že CME a PPF na Slovensku založia spoločný podnik.

Predaj televízie Markíza začal byť pritom podľa Denníka N opäť aktuálny po roku 2016, kedy hlavného akcionára CME, americkú mediálnu firmu Time Warner, kúpil telekomunikačný koncern AT&T. Ich spojenie sa však kvôli obavám amerických úradov o prílišné posilnenie trhového postavenia AT&T uzavrelo až vlani. Práve tento krok môže urýchliť výpredaj aktív CME v strednej a východnej Európe, ktorá ako región nie je pre AT&T až tak zaujímavá.

https://dennikn.sk/1522189/cesky-miliardar-kellner-je-vo-finale-sutaze-o-ovladnutie-markizy/?ref=mpm

Súvisiace články

Aktuálne správy