Deutsche Bank už rozdáva výpovede v ázijsko-tichomorskom regióne

Viacerí zamestnanci ázijských pobočiek Deutsche Bank dostali v pondelok výpovede. Banka už začiatkom mesiaca oznámila zásadnú revíziu svojej zahraničnej obchodnej a investičnej divízie, v rámci ktorej chce zrušiť približne 18.000 pracovných miest.

Všeobecne sa očakávalo, že sa táto reštrukturalizácia dotkne najmä pobočiek v Spojených štátoch a v Európe. Deutsche Bank neposkytla žiadne geografické údaje, keď v nedeľu (7. 7.) oznámila, že prepustí zhruba pätinu, teda 20 % svojich zamestnancov.

V pondelok sa však niektorí pracovníci banky v Sydney a v Hongkongu dozvedeli, že tiež končia. Podľa nemenovaných zdrojov banka prepúšťa celé tímy v ázijsko-tichomorskom regióne.
Deutsche má podľa údajov na svojich internetových stránkach približne 4700 zamestnancov v Sydney, Tokiu, Hongkongu a Singapure.
Jej tím investičného bankovníctva pre ázijsko-tichomorský región mal pred škrtmi približne 300 ľudí, z toho 10 % až 15 % príde o miesto. Takmer všetci z divízie kapitálových trhov, podľa slov vyššie postaveného bankára z Ázie, ktorý je oboznámený s plánmi, ale nechcel byť menovaný.
Jeden už bývalý obchodník s cennými papiermi v Hongkongu, povedal, že nálada v banke je „dosť pochmúrna“, keďže ľudia dostávajú pozvánky na stretnutia s vedením.

Hovorkyňa Deutsche Bank odmietla komentovať konkrétne odchody a uviedla, že banka bude komunikovať priamo so zamestnancami.
Generálny riaditeľ Christian Sewing v nedeľu vyhlásil, že banka začína svoju najzásadnejšiu transformáciu za celé desaťročia. "Toto je reštart," povedal.
„Vytvárame banku, ktorá bude výnosnejšia, štíhlejšia, inovatívnejšia a odolnejšia,“ napísal zamestnancom.
Sewing oznámil plán reštrukturalizácie v máji, keď sľúbil akcionárom „tvrdé škrty“ najmä v investičnej divízii po tom, ako sa Deutsche nepodarila fúzia s konkurenčnou spoločnosťou Commerzbank.

Súvisiace články

Aktuálne správy