Lady Gaga: Peniaze pre mňa nič neznamenajú

, FT Foto: SITA/AP

Lady Gaga si v roku 2019 odniesla tri ceny Grammy, táto 32-ročná speváčka a herečka, ktorej skutočné meno je Stefani Germanotta, tiež získala Oscara za najlepšiu pôvodnú pieseň, a bola nominovaný na najlepšiu herečku.

Lady Gaga sa prvý krát objavila v hudobnom priemysle so svojím debutovým albumom „The Fame“ z roku 2008. Odvtedy má na konte už deväť cien Grammy, päť koncertných turné a vystúpila aj na Super Bowl. Dokázala predať viac ako 11 miliónov albumov, čo je zabezpečilo značné bohatstvo.

Ale boli časy, keď sa kvôli peniazom ocitla na tenkom ľade. „Vlastne som počas The Monster Ball skrachovala,“ povedala pre Financial Times o svojom druhom celosvetovom koncertnom turné, ktoré prebiehalo od roku 2009 do roku 2011. „A bolo to zábavné, pretože som o tom nevedela! Pamätám si, že som si všetkých zavolala a spýtala sa:„ Prečo všetci hovoria, že nemám peniaze? Je to smiešne, mám päť singlov č. 1.“ A oni povedali: „No, máš dlh 3 milióny dolárov.“"

Lady Gaga sa dokázala dostať z červených čísel aj vďaka „úplnej kvalite a popularite“ svojej práce, uviedla pre FT. A dnes sa jej už darí dobre. ​​Od júla roka 2018 zarobila 50 miliónov dolárov, podľa údajov Forbes.

Ale, ako povedala pre FT, motiváciou pokračovať v kariére ako popová hviezda pre ňu nikdy neboli  peniaze. „Je úžasné, že môžem byť umelcov, je to sen ktorý sa nikdy nerozplynie, pretože nie som posadnutá materiálnymi vecami a darmi. Nezaujímajú ma peniaze a nezaujíma ma pozornosť verejnosti, len láska mojich fanúšikov, takže pre mňa je to o tom, o koľko viac sa môžem viac venovať umeleckej kariére, ako sa môžem stať lepším umelcom. Je to pravda, peniaze pre mňa nič neznamenajú. Jediné veľké veci, ktoré som si kúpila, sú srdcová chlopňa pre môjho otca a Rolls-Royce pre mojich rodičov na ich výročie. Okrem toho, som všetko dala do show."

Súvisiace články

Aktuálne správy