Za prvý polrok Slováci inzerovali v AAA AUTO takmer 300 tisíc jazdeniek

Najčastejšie ich ponúkali za  5 550 eur, nájazd medziročne klesol o 8 200 kilometrov.

V prvom polroku tohto roka sieť autocentier AAA AUTO na Slovensku inzerovala takmer 300 tisíc áut. Najčastejšie ich predajcovia ponúkali za 5 550 eur, pričom mali najazdených 166,8 tisíca kilometrov. V ponuke prevažovali diesely nad benzínmi, najviac inzerovaných bolo škodoviek a volkswagenov. Vyplynulo to z polročnej analýzy spoločnosti AAA AUTO.

Počas prvej polovice tohto roka bolo v AAA AUTO inzerovaných 290,4 tisíca áut. To je takmer o 60 tisíc viac, než za rovnaké obdobie v roku 2018, kedy ponuka činila vyše 231 tisíc jazdeniek. Najväčší počet ojazdených áut ponúkol za prvý polrok Bratislavský kraj (44,7 tisíca), najmenej vozidiel bolo v Trnavskom kraji (24,5 tisíca). Vek vozidiel sa mierne znížil na aktuálnych 9,6 roka. Najviac áut bolo s naftovým motorom, až 166,8 tisíca. Automobilov poháňaných benzínom bolo 116,3 tisíca kusov a vo zvyšných 7,4 tisíca prípadoch išlo o autá na alternatívne palivá. Pozitívnou správou pre zákazníkov je podľa AAA AUTO pokles nájazdu o 8 200 km, ako aj nižší vek inzerovaných jazdeniek.

Celkový počet inzerovaných áut v období od januára do konca júna sa v krajinách, kde AURES Holdings pôsobí, teda okrem Slovenska aj Česká republika, Poľsko a Maďarsko, vyšplhal na takmer 2,84 milióna kusov. V Čechách to bolo takmer 582 tisíc vozidiel, v Poľsku takmer 1,6 milióna áut a v Maďarsku vyše 370 tisíc vozidiel. Ceny vozidiel v ČR sú o niečo nižšie než u nás, približne o 340 eur. Pomyselný rebríček desiatich najinzerovanejších vozidiel tohto polroku na Slovensku ovládli škodovky Octavia a Fabia. Tretiu a štvrtú priečku si držia ako minulý rok Volkswagen Passat a Volkswagen Golf. Piatu pozíciu obhájila Škoda Superb.

Sieť autocentier jazdených vozidiel AAA AUTO pôsobí na trhu už 27 rokov. Zahŕňa 51 pobočiek v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku a v Maďarsku. Je súčasťou skupiny AURES Holdings, ktorú vlastní britsko-poľský investičný fond Abris Capital Partners, na Slovensku prevádzkuje pobočky spoločnosť Autocentrum AAA AUTO. Za obdobie svojej existencie skupina obslúžila už vyše 2,2 mil. zákazníkov a ročne predá zhruba 80 000 vozidiel. Je tak najväčším predajcom jazdených automobilov v strednej a východnej Európe.

Súvisiace články

Aktuálne správy