OĽaNO je sklamané, že koalícia nepodporuje premenu nemocníc

Hnutie tak reagovalo na vyhlásenie ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej.

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávisle osobnosti (OĽaNO) je sklamané z toho, že koalícia nepodporuje stratifikáciu nemocníc a potrebná reforma zrejme opäť ostane iba na papieri. OĽaNO tak vo svojom stanovisku reagovalo na vyhlásenie ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej o tom, že reforma nemocníc nemá jednoznačnú podporu koalície.

„Reformný plán špecializácie nemocníc, ktorý sľuboval premiér Peter Pellegrini a ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská, mal podporu zdravotníkov a neodmietala ho ani opozícia. Po malých úpravách a zadefinovaní maximálnych čakacích lehôt mohol mať zelenú naprieč politickým spektrom.,“ konštatoval tieňový minister zdravotníctva OĽaNO Marek Krajčí. O pár mesiacov podľa neho prejde ďalšie volebné obdobie a pre systémové zmeny v zdravotníctve sa opäť nič neurobí. „Obnovu postelí a rozdávanie hygienických balíčkov nepovažujeme za veľký počin,“ zhodnotil.

Vláda podľa neho týmto ukazuje, ako jej nezáleží na pacientoch a zdravotníkoch. „Slovensko si zaslúži vládu, ktorá je pripravená prevziať rezort zdravotníctva a od nástupu do funkcie bude presadzovať nevyhnutné systematické zmeny, ktoré budú znamenať lepšiu, dostupnejšiu a kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť,“ dodal.

Agentúra SITA požiada o stanovisko ministerstvo zdravotníctva.

Súvisiace články

Aktuálne správy