Zameranie kamerou telefónu: Toto je presne to, čo hľadám

, BI Foto: getty images;

Smartfóny sú čoraz inteligentnejšie. Technologické a internetové spoločnosti zavádzajú do svojho hardvéru a softvéru čoraz dômyselnejšie funkcie počítačového videnia a rozpoznávania objektov. Schopnosť "pochopiť" to, na čo užívateľ ukazuje svojim mobilom a správne "prečítať" obraz, otvára dvere vizuálnemu vyhľadávaniu.

Analytici predpovedajú ohromný potenciál pre mobilné vizuálne vyhľadávanie ako novej príležitosti v biznise. Firmy sa budú snažiť využiť rastúcu sofistikovanosť smartfónov, aby mohli novým spôsobom zostať v kontakte so spotrebiteľmi a prispôsobiť tomu predaj.

V správe Mobile Visual Search Explainer analyzuje Business Insider Intelligence možnosti novej technológie. Tvrdí, že dnes už existujú silné dôkazy o tom, že technológia mobilného vizuálneho vyhľadávania sa v blízkej budúcnosti rozbehne. Masívne využívanie spotrebiteľmi, spoločne s množstvom dostupných aplikácií súvisiacich s fotoaparátmi, vytvára potenciál rastu príjmov.

V niektorých prípadoch je vizuálne vyhľadávanie rýchlejšie a presnejšie ako zadefinovanie pomocou textu alebo hlasu, pretože táto metóda predchádza nejednoznačnosti zo strany spotrebiteľa. Popredné internetové vyhľadávacie spoločnosti, vrátane Google a Baidu, sa snažia získať konkurenčnú výhodu. Potrebujú včas zachytiť trh s mobilným vizuálnym vyhľadávaním, pretože sa ukazuje, že by to mohla byť dokonalejšia alternatíva tradičných foriem vyhľadávania.

Smartfóny majú byť len odrazovým mostíkom pre vizuálnu vyhľadávaciu technológiu, časom sa technológia uchytí aj v inteligentných okuliaroch. Ekosystém mobilného vizuálneho vyhľadávania podľa správy rastie, množstvo podporujúcich platforiem, natívnych aplikácií a internetových spoločností rozširuje svoje odborné znalosti v tejto oblasti.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy