Amazon plánuje v tomto roku vytvoriť vo Francúzsku 1800 nových miest

Americký internetový maloobchodný gigant Amazon v utorok oznámil, že v tomto roku vytvorí vo Francúzsku, jeho najväčšom európskom trhu po Británii a Nemecku, 1800 stálych pracovných pozícií.
Celkový počet jeho stálych zamestnancov v krajine sa tak do konca roku 2019 zvýši na 9300. Toto rozhodnutie odzrkadľuje záväzok skupiny voči francúzskemu trhu, kde od roku 2010 investoval viac ako 2 miliardy eur.
Amazon stabilne expanduje vo Francúzsku, kde má 20 pracovísk vrátane šiestich logistických centier, pričom posledné z nich v Bretigny-Sur-Orge pri Paríži otvoril toto leto.
Amazon je lídrom v elektronickom obchode vo Francúzsku s podielom na trhu 17,3 %. Ale na trhu s potravinami má podľa údajov spoločnosti Kantar len 2 %.
Americký gigant od roku 2016 prevádzkuje expresnú doručovaciu službu Amazon Prime v Paríži a netají sa svojimi plánmi spustiť službu dodávok potravín vo Francúzsku ako súčasť svojich ambícií expandovať v maloobchode s potravinami.
V apríli Amazon rozšíril svoje partnerstvo s francúzskym predajcom potravín Casino inštaláciou skriniek na vyzdvihnutie objednávok v jeho obchodoch. A zároveň zaradil viac produktov francúzskej spoločnosti do svojej ponuky.

Súvisiace články

Aktuálne správy