Vauxhall a Opel v Británii zostanú iba v prípade brexitu s dohodou

Automobilka PSA uviedla, že alokácia závodu v Ellesmere Port bude podmienená konečnými podmienkami odchodu Británie z EÚ.

Francúzska automobilka PSA bude pokračovať vo výrobe vozidiel Vauxhall a Opel Astra vo Veľkej Británii, ale iba ak krajina z Európskej únie odíde s dohodou. Výrobca áut sa takto vyjadril v čase ostrého boja o vedúcu pozíciu v britskej Konzervatívnej strane, ktorý rozhodne o nástupcovi premiérky Theresy Mayovej. Boris Johnson, ktorý má najväčšiu šancu stať sa šéfom konzervatívcov, však hrozí, že Británia z EÚ 31. októbra odíde bez ohľadu na to, či sa schváli dohoda alebo nie.

Automobilka PSA uviedla, že „alokácia závodu v Ellesmere Port bude podmienená konečnými podmienkami odchodu Veľkej Británie z Európskej únie“. Skupina uviedla, že autá bude vyrábať aj v Nemecku. Francúzska skupina prevzala európsku divíziu General Motors vyrábajúcu značky Opel a Vauxhall v roku 2017.

Skupina PSA pôsobí aj na Slovensku. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. Vlani Groupe PSA Slovakia vyrobila 352 007 vozidiel, čo je nový rekord.

Súvisiace články

Aktuálne správy