Železničná spoločnosť Slovensko si chce prenajať reštauračné vozne za 14 miliónov eur

Národný osobný vlakový dopravca plánuje prenajať vozne na štyri roky s možnosťou predĺženia trvania budúcej zmluvy maximálne o ďalšie štyri roky.

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) si chce prenajať šesť reštauračných vozňov pre vlaky za predpokladanú cenu 14,1 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Národný osobný vlakový dopravca plánuje prenajať uvedené vozne na štyri roky s možnosťou predĺženia trvania budúcej zmluvy maximálne o ďalšie štyri roky. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, reštauračné vozne majú byť dodané na železničnú stanicu v Košiciach a budú zaradené do vlakov vo vnútroštátnej a medzinárodnej osobnej železničnej doprave.

„Doba trvania zmluvy nesmie presiahnuť osem rokov odo dňa nadobudnutia jej účinnosti. Obstarávateľ požaduje, aby počas celej dĺžky trvania zmluvy bolo zabezpečené farebné exteriérové riešenie reštauračných vozňov v rámci korporátnej identity ZSSK,“ uviedol dopravca v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania. Lehota na predkladanie a otváranie ponúk je 23. júla, platiť musia minimálne do 29. novembra 2019. Na zabezpečenie ponuky je potrebné zloženie zábezpeky vo výške 350-tisíc eur.

„Užívacie právo ku každému reštauračnému vozňu uchádzač preukáže výpisom z registra železničných koľajových vozidiel. V prípade, že uchádzač nie je vlastníkom reštauračných vozňov, užívacie právo preukáže napríklad nájomnou zmluvou, leasingovou zmluvou spolu so súhlasom vlastníka k prenájmu týchto vozňov obstarávateľovi a jeho zmluvným partnerom zabezpečujúcich pohostinskú činnosť a výpisom z registra železničných koľajových vozidiel,“ oznámila ZSSK.

Reštauračné vozne prevádzkuje ZSSK v spolupráci so zmluvným partnerom Wagon Slovakia Košice, a. s., vo vnútroštátnych vlakoch a IC vlaku Košice – Bratislava – Viedeň. Spolupráca so zahraničnými partnermi pri prevádzke reštauračných vozňov sa týka medzištátnych vlakov.

ZSSK nedávno uzavrela zmluvu so spoločnosťou Wagon Slovakia Košice o poskytovaní ubytovacích a pohostinských služieb v osobných vozňoch špeciálnej stavby (ležadlové, lôžkové, reštauračné vozne) vo vlakoch na Slovensku a v zahraničí, napríklad v Českej republike, Maďarsku, Rakúsku. Dopravca za tieto služby zaplatí 18,2 milióna eur bez DPH počas 68 mesiacov (päť rokov a osem mesiacov).

Rámcová dohoda je uzatvorená na 32 mesiacov (do konca platnosti grafikonu vlakovej dopravy 2020/2021) a železničiari si počas nej môžu navyše uplatniť opciu najviac na ďalších 36 mesiacov (do konca platnosti grafikonu 2023/2024). Vybraný dodávateľ predložil v tendri ponuku ako jediný uchádzač, poskytovanie časti služieb má zadať siedmim subdodávateľom s podielom 8,5 % z objemu zákazky.

Súvisiace články

Aktuálne správy