Lindner Hotel Gallery Central v Bratislave má nového majiteľa

Slovenská developerská spoločnosť Immocap Group hotel pri Trnavskom mýte predala súkromným investorom stojacimi za spoločnosťou Rotana z Abu Dhabi. Hotel je od roku 2013 súčasťou multifunkčného projektu Central.

Štvorhviezdičkový Lindner Hotel Gallery Central v Bratislave má nového majiteľa. Slovenská developerská spoločnosť Immocap Group hotel pri Trnavskom mýte predala súkromným investorom z Blízkeho východu. Novými majiteľmi hotela, ktorý funguje od roku 2013, sa stali investori stojaci za spoločnosťou Rotana z Abu Dhabi v Spojených arabských emirátoch. Informovala o tom v stredu spoločnosť Immocap Group, ktorá hotel vybudovala ako súčasť multifunkčného projektu Central.

Administratívny komplex budov predala Immocap Group ešte v roku 2013 spoločnosti Tatra Asset Management a následne obchodné centrum Central spoločnosti Allianz Real Estate v roku 2016. Hotel zostal v portfóliu developera až do súčasnosti. Immocap Group sa zameriava na development komerčných nehnuteľností, najmä na administratívne projekty na území Bratislavy. Investori kúpili hotel s výťažkom 7 percent.

„Vzhľadom na dosiahnutý yield (výťažok), touto transakciou potvrdzujeme perspektívnosť trhu nehnuteľností na Slovensku, jeho rastúcu atraktivitu a dôležitosť v rámci regiónu strednej Európy. Zároveň odovzdávame dobre rozbehnutý hotel a jeden z našich najprestížnejších projektov do rúk skúseným investorom, ktorí využijú svoje významné know-how na jeho ďalší rozvoj,“ povedal generálny riaditeľ Immocap Group Martin Šramko.

Hotel prevádzkuje nemecký hotelový operátor Lindner Hotels & Resorts, pod ktorého hlavičkou bude prevádzka pokračovať aj naďalej. „Sme radi, že na stredoeurópsky trh vstupujeme práve touto akvizíciou, ktorá posilní našu investičnú stratégiu a pomôže ďalej rozvíjať potenciál Lindner Hotel Gallery Central,“ uviedol viceprezident a spoluzakladateľ spoločnosti Rotana Selim El Zyr.

Hotel patrí k najvyhľadavánejším v Bratislave s domácou aj zahraničnou klientelou. Má 222 izieb a apartmánov na trinástich podlažiach, z ktorých väčšina, ako aj Outlook Bar & Lounge, poskytuje výhľad na bratislavské Staré mesto a hrad. Hotel má konferenčné miestnosti s kapacitou vyše dvesto osôb a vďaka prepojeniu s nákupným centrom Central aj prístup k 25-metrovému bazénu a wellness & fitness zariadeniu.

Spoločnosť immocap Group pôsobí na trhu vyše dvadsať rokov. K jej prvým developerským aktivitám patrila výstavba troch biznis centier v administratívnej zóne na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave Business Center BBC III, IV a V s celkovou plochou vyše 60-tisíc štvorcových metrov. Kľúčovými pre firmu sú projekty spojené s revitalizáciou okolia Trnavského mýta. V minulosti oživila areál bývalých kúpeľov Centrál prvým „zeleným“ multifunkčným komplexom na Slovensku s ekologickým certifikátom LEED, ako aj obnovou zanedbaného podchodu pod Trnavským mýtom v spolupráci s hlavným mestom. Projekt Central s nákupným centrom, administratívou a hotelom má plochu 70-tisíc štvorcových metrov. K pripravovaným projektom patria okrem Istropolisu aj administratívne centrá na ulici Mlynské nivy.

Súvisiace články

Aktuálne správy