Poisťovňa Lamp Insurance Company ide do likvidácie

Poisťovňa z iného členského štátu Lamp Insurance Company Limited ide do likvidácie. Rozhodol o tom koncom mája tohto roka Najvyšší súd Gibraltáru. Poisťovňa vykonávala činnosť aj na Slovensku na základe slobody poskytovania služieb.
O likvidácii poisťovne informuje na svojej webovej stránke Národná banka Slovenska (NBS). Najvyšší súd Gibraltáru za likvidačného zástupcu určil spoločnosť Grand Thorton Gibraltar. „Poisťovni Lamp Insurance Company Limited týmto zaniká oprávnenie na vykonávanie činnosti a akékoľvek uzatváranie nových poistných zmlúv a sprostredkovanie poistenia v mene tejto spoločnosti je zakázané,“ upozornila NBS.
Poškodení klienti Slovenskej republiky nemajú podľa britskej legislatívnej úpravy nárok na odškodnenie z garančných schém Veľkej Británie. „Vzhľadom k tomu, že spoločnosť bola insolventná, doterajšie poistné zmluvy budú s veľkou pravdepodobnosťou ukončené, zatiaľ však zostávajú v platnosti,“ priblížila NBS.
Klienti poisťovne by mali byť o tejto skutočnosti informovaní sprostredkovateľmi poistenia. Klienti poisťovne sa však v prípade pochybností a požiadavky na bližšie informácie môžu obrátiť na likvidátora písomne, elektronicky emailom alebo sa môžu obrátiť na určeného administrátora poistných zmlúv.

Súvisiace články

Aktuálne správy