Prečo požiadať o pomoc hypotekárneho špecialistu?

, PR článok

Množstvo ľudí z vášho okolia alebo i vy sami ste sa už určite stretli s vybavovaním hypotéky alebo iných finančných produktov. Pri tom veľkom objeme produktov a podmienok je náročné, aby ste sa v nich orientovali. Ak ste behali od banky k banke a zisťovali, kde majú pre vás najvýhodnejšiu ponuku je nielen časovo náročné, ale najmä vyčerpávajúce. Okrem toho zistíte, že každá banka ponúka najvýhodnejšie niečo iné.

Prečítajte si, ako a prečo vám dokáže hypotekárny špecialista pomôcť viac, než si myslíte.

Hypotekárny špecialista verzus pracovník v banke

Pracovník v banke vykonáva svoju prácu s rovnakým nadšením a odbornosťou ako hypotekárny špecialista. Nevýhodou je, že má obmedzené možnosti svojou značkou. Neodporučí vás ku konkurencii, ak má lepšie podmienky alebo vybavenie úveru je u nej jednoduchšie. Nedovolí mu to etika a hlavne pracovná zmluva, ktorú má so svojim zamestnávateľom.

Naopak hypotekárny špecialista môže dať klientovi ponuku z akejkoľvek banky. Väčšinou má sprostredkovateľskú zmluvu s každou inštitúciou a odmenený je od každej približne rovnako. Jeho cieľom je, aby bol klient spokojný a pochválil sa svojím známym. Najvyšší level reklamy je pre neho odporúčanie.

Všetky aktuálne informácie má hypotekárny špecialista v malíčku a neustále zisťuje, čo sa deje na finančnom trhu. Tých najlepších poznajú v každej banke. Prečo? Majú za sebou veľa skúseností, klientov i úspešných jednaní. Zbierajú informácie, majú prehľad medzi bankami a ich produktami. Sú priateľskí a budujú si vzťahy s klientami i pracovníkmi banky.

Pracujú na živnosť a sú odmenení bankou, v ktorej úver sprostredkujú. Províziu majú lákavú a zaujímavú, ale čo sa za ich prácou skrýva, tuší len málokto. Častokrát sa stane, že úver nie je schválený. Dôvody sú rôzne. Či je to nejaký fliačik na úverovom registri klienta alebo sa klient rozhodne ináč. V takom prípade hypotekárny špecialista nedostane zaplatené. Aj napriek tomu, že urobil všetko, čo je v jeho silách. V niektorých krajinách si účtujú špecialisti odmenu za svoju prácu. Na Slovensku to nedovoľuje zákon, a preto častokrát za vynaloženú prácu nedostanú odmenu.

Prečo využiť pomoc hypotekárneho špecialistu?

  1. Vyzná sa vo všetkých možnostiach a vie vám ponúknuť najideálnejšie riešenie. Každá banka má totiž niečo „trošičku“ iné ako tá druhá. A práve to trošičku vás môže niekedy deliť od získam alebo nezískam svoje vysnívané bývanie. Niekedy sú do naozaj minimálne rozdiely, ktoré bežnému človeku nenapadnú. Práve o týchto rozdieloch špecialista vie.
     
  2. Hypotekárny špecialista vám ušetrí množstvo času, keďže nemusíte chodiť do banky a zisťovať si všetky potrebné informácie.
     
  3. Hypotekárny špecialista vám ušetrí nemalé peniaze. Pozná súvislosti, vie o poplatkoch za vedenie účtu, o poplatkoch za spracovanie, vie, či banka vyžaduje poistenie úveru alebo nie a za akú cenu. Vysvetlí, či sa klientovi oplatí poistiť prostredníctvom banky alebo radšej iným spôsobom. Toto môžu byť mesačne jednotky ale aj desiatky eur. Ak si to prepočítate na 25 alebo 30 rokov, koľko takéto úvery trvajú, stáva sa z toho nezanedbateľná čiastka. Iste poviete si „10 eur hore – dole pri dnešných cenách …“. 10 € x 12 mesiac x 30 rokov predstavuje 3600 €. Na čo iné viete minúť 3600 €?
     
  4. Zhodnotí ušetrené peniaze. Má k dispozícii nástroje na to, aby ušetrené peniaze zhodnotil. Zrazu zistíte, že sa vám niekde šetria a zhodnocujú peniaze a vytvára sa balíček, ktorý pomaličky ale isto rastie. Ak do toho balíčka každý mesiac ešte prispejete, výsledkom môže byť o niekoľko rokov skôr splatený úver.
     
  5. Nezanedbateľnou časťou hypotekárneho úveru je aj jeho poistenie. Hypotekárny špecialista vám vo väčšine prípadov zabezpečí poistenie nehnuteľnosti tak, aby spĺňalo prísne kritéria banky, ktorá poskytuje úver a teda žiada aj jeho krytie poistením nehnuteľnosti. Hypotekárny špecialista presne vie, na akú sumu má byť zakladaná nehnuteľnosť poistená. Vie vám poradiť, ako získať zľavy na poistnom a odporučiť, čo treba pripoistiť, aby boli kryté všetky vaše riziká spojene s danou nehnuteľnosťou.

Ale to ešte nie je všetko, čo sa týka poistenia. A čo vy a vaša schopnosť splácať hypotekárny úver v prípade nepredvídaných udalostí? Všetci si automaticky poisťujeme auto, byt, dom alebo chatu a na seba a vašu schopnosť splácať svoje záväzky v prípade choroby, úrazu, trvalej invalidity alebo nedajbože smrti už nemyslíme. Hypotekárny špecialista myslí aj na to, vie vám ponúknuť najlepší produkt životného poistenia pre vaše potreby a nie je viazaný jednou poisťovňou ako pracovník banky.

Špecialista vám tiež vie pripraviť ponuku sporenia finančných prostriedkov s výhodnou fixnou úrokovou sadzbou. Takto nasporené finančné prostriedky môžete použiť po určitom čase na zaplatenie mimoriadnych splátok hypotekárneho úveru a znížiť si tak mesačnú splátku, alebo skrátiť lehotu splácania.

Nebojte sa osloviť hypotekárneho špecialistu a zveriť mu vaše starosti do jeho rúk.

Súvisiace články

Aktuálne správy