Skupina amerických miliardárov vyzýva na zdanenie superbohatých

V otvorenom liste vyzvali prezidentských kandidátov na zavedenie dane z bohatstva v záujme riešenia nerovnosti a klimatických zmien

Skupina najbohatších Američanov vyzýva prezidentských kandidátov, aby podporili prijatie dane z majetku voči superbohatým s cieľom zmenšiť nerovnosť a riešiť klimatické zmeny. "Amerika má morálnu, etickú a ekonomickú zodpovednosť zdaňovať viac naše bohatstvo," napísali v otvorenom liste, pod ktorý sa podpísali napríklad George Soros, spoluzakladateľ Facebooku Chris Hughes a Molly Mungerová, dcéra miliardára Charlieho Mungera. Uviedli pritom, že sú nadstranícki a nepodporujú nijakého kandidáta. Informuje o tom portál bbc.com.

"Daň z bohatstva by mohla pomôcť riešiť klimatickú krízu, zlepšiť ekonomiku, ako aj zdravotníctvo, spravodlivo vytvárať príležitosť a posilniť naše demokratické slobody. Zavedenie dane z bohatstva je v záujme našej republiky," konštatujú v otvorenom liste. Hoci skupina nepodporila konkrétneho kandidáta, ocenila návrh demokratickej uchádzačky o prezidentský úrad senátorky Elizabeth Warrenovej na zvýšenie daní voči ľuďom s majetkom nad 50 mil. USD. Toto opatrenie by sa dotýkalo 75-tis. najbohatších amerických rodín.

(1 EUR = 1,1394 USD)
https://www.bbc.com/news/business-48752927

 

Súvisiace články

Aktuálne správy