NDS si chce poistiť zodpovednosť za škodu spôsobenú členmi svojho vedenia

Predpokladaná cena poistenia na štyri roky predstavuje približne 1,4 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) si chce poistiť zodpovednosť za škodu spôsobenú členmi svojich orgánov. Za poskytnutie týchto služieb predpokladá uhradiť 1,38 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) počas štyroch rokov, od 1. októbra 2019 do 30. septembra 2023, vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže.

„Poistné služby musia byť poskytované s vysokou mierou kompletnosti, operatívnosti a flexibilnosti. Rozdelenie zákazky na časti by spôsobilo významné problémy pri koordinácii služieb a s tým spojeným uplatňovaním poistných plnení u viacerých poskytovateľov,“ zdôvodnila NDS nerozdelenie zákazky. Jediným kritériom výberu je podľa diaľničiarov jedna cena za poistné služby na jeden rok, z čoho vyplýva nemožnosť rozdelenia zákazky, nakoľko sa neskladá zo žiadnych častí.

Lehota na predkladanie a otváranie ponúk je 15. júla, platiť musia minimálne do 31. decembra tohto roka. Uchádzači musia predložiť zoznam poskytnutých služieb na poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú členmi orgánov spoločnosti za predchádzajúce tri roky do vyhlásenia verejného obstarávania. Zároveň musia preukázať, že v uvedenom období poskytovali rovnaké, alebo podobné služby, ako je predmet zákazky, v celkovom objeme minimálne 1,2 milióna eur bez DPH.

Súvisiace články

Aktuálne správy