Deutsche Bank zriadi zlú banku, bude držať 50 miliárd eur

, Financila Times Foto: SITA/AP

Zlá banka by držala, alebo predala aktíva v hodnote do 50 miliárd eur, šlo by hlavne o dlhodobé deriváty, informuje Financila Times. Banka plánuje škrty vo svojich obchodoch s akciami v USA vrátane primárnych maklérskych a akciových derivátov, aby vyšla v ústrety akcionárom nešťastným z jej výkonnosti.

Deutsche Bank plánuje prepracovať svoje obchodné operácie vytvorením „zlej banky“, ktorá bude držať desiatky miliárd eur aktív,  "zaparkuje" tam aktíva za 50 miliárd eur po očistení od rizík. Šéf banky Christian Sewing tak presúva nemeckého veriteľa z investičného bankovníctva a chce aby sa banka zameriavala skôr na transakčné bankovníctvo a správu súkromného bohatstva. V rámci reštrukturalizácie sa kapitálové a úrokové pobočky veriteľa mimo kontinentálnej Európy zoškrtajú, alebo úplne uzavrú, uvádza sa v správe.

Banka plánuje škrty vo svojich obchodoch s akciami v USA vrátane primárnych maklérskych a akciových derivátov, štyri zdroje oboznámené s touto záležitosťou to povedali agentúre Reuters v máji.

"Ako sme povedali na AGM 23. mája, Deutsche Bank pracuje na opatreniach na urýchlenie svojej transformácie s cieľom zlepšiť jej udržateľnú ziskovosť,“ uviedla Deutsche Bank. "Ak to bude potrebné, budeme aktualizovať informácie pre všetky zainteresované strany." Sewing by mohol oznámiť zmeny spolu s polročnými výsledkami Deutsche Bank na konci júla, uviedol Financila Times.

Na základe tejto správy vzrástli v pondelok ráno akcie nemeckého veriteľa o viac ako 3 percentá.

Súvisiace články

Aktuálne správy