CBA Slovakia vyčlenila 40 predajní na prenájom franšízantom

Ide o predajne, ktorých centrálne prevádzkovanie nie je efektívne.

Spoločnosť CBA Slovakia plánuje v priebehu júna dočasne zatvoriť 40 predajní, ktoré ponúkne miestnym podnikateľom v podobe franšízy. Ide o predajne, ktorých centrálne prevádzkovanie nie je efektívne. „V rámci zmeny obchodnej stratégie sa sústreďujeme na predajne s plochou nad 200 metrov štvorcových. Predajne, ktoré nie je možné efektívne centrálne prevádzkovať, síce dočasne zatvárame, ale ponúkame ich šikovným miestnym podnikateľom formou franšízy. To znamená, že budú mať našu plnú podporu od vybavenia obchodu až po logistiku, aby mohli predajňu prevádzkovať. Tento model sme si už úspešne vyskúšali v Lučenci a okolí a som presvedčený, že môže fungovať aj v ďalších častiach Slovenska,“ vysvetlil generálny riaditeľ CBA Slovakia Wieslaw Chlebuś.

CBA Slovakia zároveň rozširuje svoju sieť o nové predajne – od novembra minulého roka ich pribudlo 18 a do konca roka 2019 sa k nim pridá ďalších osem po celom Slovensku. Tieto kroky sú súčasťou zmien pri prechode pod novú značku Potraviny Kačka. Momentálne už viac ako polovica predajní prešla remodelingom na Potraviny Kačka.

CBA Slovakia prevádzkuje jednu z najväčších maloobchodných sietí vo formáte menších samoobslužných potravín a lokálnych supermarketov po celom Slovensku. V roku 2019 prebieha rebranding celej siete na novú značku Potraviny Kačka súbežne s intenzívnym remodelingom existujúcich predajní. Predajne Potraviny Kačka patria k obchodom s najvyšším zastúpením domácich slovenských výrobkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy