Počet pasažierov Letiska Viedeň v máji vzrástol o 20,1 %

Letiská vo Viedni, na Malte a v Košiciach minulý mesiac celkovo využilo 3,6 mil. cestujúcich.

Počet pasažierov, ktorých v máji vybavila spoločnosť Letisko Viedeň, vrátane letísk Malta a Košice, medziročne vzrástol o 20,1 percenta na 3,6 milióna ľudí. Viedenské letisko evidovalo medziročný rast počtu pasažierov o 24,4 percenta na viac ako 2,87 milióna. Počet cestujúcich, ktorí v máji využili letisko na Malte, vzrástol o 4,8 percenta na vyše 674 tisíc. Letisko Košice tiež evidovalo zvýšenie počtu pasažierov, a to o 17,6 percenta na 39 207 ľudí. Spoločnosť Letisko Viedeň o tom informovala vo štvrtok na svojej internetovej stránke.

Celkový počet pasažierov viedenského letiska smerujúcich do destinácií v západnej Európe sa medziročne zvýšil o 22,4 percenta a počet cestujúcich do východnej Európy vzrástol o 24,9 percenta. Osobná letecká preprava z Viedne do Severnej Ameriky stúpla o 43,5 percenta a do destinácií v Afrike o 21,5 percenta. Počet cestujúcich na Ďaleký východ sa zväčšil o 28,8 percenta a stúpol aj počet pasažierov smerujúcich na Blízky východ o 11,9 percenta.

Letisko Viedeň má rozhodujúci vplyv v spoločnosti KSC Holding, a. s., ktorá je väčšinovým, 66-percentným, vlastníkom košického letiska. Spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s. vznikla v máji 2004, eviduje základné imanie 31,14 mil. eur. Štát vlastní v košickom letisku cez ministerstvo dopravy a výstavby 34 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy