O post šéfa Bratislavskej vodárenskej spoločnosti sa uchádzajú traja kandidáti

Začalo sa verejné vypočutie uchádzačov na funkciu predsedu predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. O tento post sa uchádzajú Rastislav Lauko, Peter Olajoš a Emerich Šinka.

O post predsedu predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a. s. (BVS) sa uchádzajú traja kandidáti. Na ich verejnom vypočutí, ktoré sa začalo vo štvrtok popoludní v bratislavskej Starej tržnici, postupne vystupujú so svojimi predstavami záujemcovia o funkciu na čele BVS Rastislav Lauko, Peter Olajoš a Emerich Šinka. Pôvodne štvrtý uchádzač Ivan Sokáč sa pred začatím verejného vypočutia vzdal kandidatúry.

Do výberového konania na pozíciu predsedu predstavenstva BVS sa podľa hlavného mesta Bratislavy prihlásilo pôvodne 22 kandidátov. Výberová komisia z nich na základe životopisov, referencií a odporúčania personalistov pozvala na pohovor štyroch. V uplynulých dňoch dokončili personálni poradcovia intenzívne rozhovory s uchádzačmi v užšom kole.

Bratislava je hlavným akcionárom BVS s podielom 59,29 % na základnom imaní, ostatné mestá a obce Bratislavského samosprávneho kraja vlastnia 32,28 % a BVS vlastní 8,43 % vlastných akcií.

Agentúra SITA bude správu aktualizovať.

Súvisiace články

Aktuálne správy