Coinbase: Debetnú kartu ponúkneme v šiestich krajinách Európy

, CNBC Foto: coinbase;SITA/AP

V stredu bude karta Coinbase k dispozícii v Španielsku, Nemecku, Francúzsku, Taliansku, Írsku a Holandsku. Používateľom s účtom Coinbase umožní utrácať kryptomeny ako bitcoin, ethereum a litecoin v obchodoch a on-line u každého obchodníka, ktorý akceptuje Visa kartu.

Kryptoburza Coinbase oznámila, že jej debetná karta Visa po debute vo Veľkej Británii prichádza aj do ďalších štátov Európy. Britský šéf Coinbase Zeeshan Feroz pre televíziu CNBC povedal, že cieľom je, aby boli platby s digitálnymi menami rovnako bezproblémové ako platba v hotovosti. "Môžete si kúpiť potraviny za bitcoiny a hneď potom kávu za litecoiny," povedal. Podľa Feroz karta zaznamenala „extrémne silný nárast“, po uvedení v USA v polovici apríla. Neuviedol však konkrétne čísla, len že sa prvých 1000 kariet, ktoré používateľom ponúkli zadarmo, veľmi rýchlo rozchytali. Feroz povedal, že Coinbase dúfa, že kartu dostane aj na iné trhy, ale najskôr potrebuje nájsť vhodných bankových partnerov .

Karta sa dodáva s mobilnou aplikáciou a synchronizuje sa priamo s účtom Coinbase. Jej fyzická podoba je bezkontaktná karta, ktorú možno použiť na výber hotovosti z bankomatov. Používatelia sa v mobilnej aplikácii môžu rozhodnúť, ktorú kryptomenu chcú pri platbe použiť. Namiesto platenia kryptomenou priamo u obchodníka si Coinbase od užívateľa účtuje poplatok za konverziu na fiat peniaze, v našom prípade euro.

Kalifornská centrála Coinbase bola podľa CB Insights nedávno ohodnotená  na 8 miliárd USD. Spoločnosť je niektorými hráčmi zo Silicon Valley vnímaná ako typický hráč na trhu s nestálymi kryptomenami. Uprostred poklesu cien digitálnych mien začiatkom tohto roka údajne Coinbase prepustil viac ako tucet pracovníkov zo svojej kancelárii v Chicagu.

Start-upy, banky a technologické spoločnosti sa čoraz viac snažia o to, aby sa platby kryptomenami stali dostupnejšími. Binance, jedna z najväčších svetových kryptobúrz na svete, začiatkom tohto roka rozbehla spoluprácu s fintech firmou Simplex, pri ponuke možnosti platiť kryptomenou pri použití debetnej a kreditnej karty. Facebook v priebehu tohto mesiaca údajne uvedie svoju vlastnú kryptomenu.

Súvisiace články

Aktuálne správy