Nakupovanie na úver: Amazon oslovuje tých, ktorým to s peniazmi nevychádza

, CNBC Foto: SITA/AP

Obchodný gigant Amazon sa spojil s bankou Synchrony Financial a spustil program, ktorý požičiava spotrebiteľom, ktorí by sa inak kvôli svojej finančnej situácii nedostali k úverom.

"Vždy budú existovať ľudia, ktorým nemôžeme dať úver – to je veľká časť populácie, ktorú sme neboli schopní osloviť," povedal Tom Quindlen, výkonný viceprezident Synchrony Financial. "Je to nový segment trhu.“

Karta má rovnaké výhody ako populárna karta Amazon Store, ako napríklad 5 % cash back pri nákupoch. Tieto odmeny motivujú nakupujúcich používať Amazon namiesto alternatív a pomáhajú upevňovať lojalitu v rámci svojej zákazníckej základne, povedal Quindlen. Aj iné banky vsadili na cashback, teoreticky prinútili zákazníkov utrácať viac aby im bolo vrátené viac.

Táto nová karta od Amazonu by mohla otvoriť dvere obrovskému segmentu kupujúcich v USA. Podľa prieskumu FICO z roku 2018 má viac ako 11 % obyvateľstva úverové skóre pod 550. Asi 4 % obyvateľstva má „zlé kreditné skóre“, čo je podľa FICO 300 až 499. Nová karta zmierňuje riziko dlhu tým, že ide o tzv. „zabezpečenú“ kreditnú kartu. Ľudia môžu napríklad vložiť 500 dolárov, a získať úverový limit ďalších 500 dolárov. Úroková sadzba je 28,24 %. Program je spájaný nástrojmi finančnej gramotnosti a tipmi. Ak sa ukáže, dlžníci dokážu splácať svoje pôžičky, môžu „postúpiť“ na nezabezpečenú kreditnú kartu Amazon. „Zodpovednosť je v rukách ľudí,“ povedal Quindlen.

Aplikácia novej karty je umiestnená priamo vedľa ostatných kariet Amazon. Ak zákazník nespĺňa požiadavky na schválenie kreditnej karty Amazon, zobrazí sa výzva na prihlásenie do služby Amazon Credit Builder.

Súvisiace články

Aktuálne správy