Slovenský vodohospodársky podnik dá na revíziu stredovážskej kaskády 2,6 milióna eur

Práce charakteru stavebnej údržby na kaskáde Hričov - Mikšová - Považská Bystrica uskutoční spoločnosť Váhostav - SK.

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p., odštepný závod Piešťany (SVP) plánuje vynaložiť na revíziu stredovážskej kaskády Hričov – Mikšová – Považská Bystrica 2,59 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Za zhotoviteľa prác vybral spoločnosť Váhostav – SK, a. s., ktorá ako jediná predložila ponuku. Vyplýva to z výsledku verejného obstarávania na základe výzvy na predloženie ponúk, vyhlásenej v marci tohto roka. Predpokladaná cena prác plánovaných na štyri mesiace bola 2,62 mil. eur bez DPH.

Revízia, resp. oprava bude mať charakter stavebnej údržby vodného diela. „Ide o stavebné práce na revízii Vážskej kaskády, ktoré sa vykonávajú vypustením kaskády periodicky raz za 15 rokov a nemožno ich považovať za štandardné,“ informoval SVP. Stredovážska kaskáda v dĺžke 28 kilometrov zahŕňa Vodnú nádrž Hričov, prívodné kanály Mikšová a Považská Bystrica, ako aj pravostranné prítoky v záustných tratiach do kanálov.

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p., so sídlom v Banskej Štiavnici je zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica od 1. júla 1997. Spravuje vodné toky v dĺžke 33 673 kilometrov, 295 vodných nádrží, 3 158 kilometrov ochranných hrádzí a kanálovú sieť v dĺžke 1 605 kilometrov. Celková plocha povodí je 49 034 štvorcových kilometrov.. Podnik má štyri odštepné závody Bratislava, Piešťany, Banská Bystrica a Košice, zriadené na na základe prirodzených povodí Dunaja, Váhu, Hrona, Bodrogu a Hornádu. Kmeňové imanie podniku je 890,74 mil. eur, zakladateľská pôsobnosť prešla od 1. mája v roku 2003 z ministerstva pôdohospodárstva do pôsobnosti Ministerstva životného prostredia SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy