Renault odložil rozhodnutie o fúzii s automobilkou Fiat Chrysler

Francúzska vláda žiada garancie pracovných miest a zriadenie prevádzkového hlavného sídla vo Francúzsku.

Francúzska automobilka Renault odložila rozhodnutie v otázke, či sa zlúči s taliansko-americkým výrobcom áut Fiat Chrysler. Predpokladá sa, že dohoda o fúzii je stále možná, ale čelí kritike zo strany odborovej organizácie vo firme Renault a otázkam zo strany japonskej automobilky Nissan, ktorá s Renaultom tvorí alianciu.

Francúzska vláda tiež kladie podmienky a žiada garancie pracovných miest a zriadenie prevádzkového hlavného sídla vo Francúzsku. Vedenie Renaultu bude rokovať opäť v priebehu stredy. Predstaviteľ francúzskej vlády, ktorý hovoril pod podmienkou zachovania anonymity, agentúre Associated Press povedal, že podmienky, ktoré načrtol minister financií Francúzska, ešte „treba splniť“.

Fúziou Renaultu a firmy Fiat Chrysler by vznikol tretí najväčší výrobca áut na svete produkujúci zhruba 8,7 mil. vozidiel ročne. Išlo by o väčšiu výrobu ako je produkcia automobilky General Motors, ktorá by nasledovala po Volkswagene a Toyote. Ak by k spojenej firme patrila aj aliancia Nissan-Mitsubishi, bol by to najväčší výrobca áut na svete.

Súvisiace články

Aktuálne správy