Realitný developer Panattoni Europe si veľa sľubuje od Slovenska

Jeden z najväčších realitných developerov v Spojených štátoch amerických, pôsobiaci aj v susedných krajinách, ohlásil nové aktivity a plány i na našom území. Okrem toho spoločnosť Panattoni Europe predstavila nového Develpoment Managera pre Slovensko. Stal sa ním Erik Ivaničko.
V oblasti priemyselných parkov a realít nie je spoločnosť Panattoni Europe v našom regióne neznáma. Naopak, v Poľsku sa jej trhový podiel odhaduje na približne 50 %, v Čechách sa veľkej obľube teší najmä Panattoni Park Prague Airport II. Investície však realizovala firma aj na našom území. Panattoni Europe, ako developer industriálnych priestorov v Európe, rozšírila napríklad priestory susediace s automobilkou PSA Peugeot-Citroen v Trnave.
Nové aktivity
V rámci aktuálnych možností slovenského trhu v ňom vidí developer silný potenciál, a tak chce svoje plány realizovať i naďalej. Tento raz už pod hlavičkou samostatnej akvizície. Za obchodné aktivity sa stal zodpovedným manažérom Erik Ivaničko. „Spoločnosť Panattoni Europe je v strednej Európe významným hráčom na developerskom trhu. Príklady zo susedných krajín sú toho jasným dôkazom. Naše aktivity na Slovensku sa začali už pred niekoľkými rokmi a som veľmi rád, že v nich môžeme naplno pokračovať. Nová funkcia je pre mňa veľkou výzvou, ku ktorej však pristupujem maximálne zodpovedne a pokorne. Teším sa na naše najbližšie aktivity a plány, ktoré čochvíľa predstavíme odbornej i širokej verejnosti,“ prezradil nový Development Manager.
Potenciál Slovenska a Čiech je podľa Erika Ivanička ukrytý najmä v strategickej polohe oboch krajín. Panattoni Europe tak bude naďalej realizovať hlavne výstavbu priemyselných parkov a ďalších industriálnych priestorov.
„Keď sme pred 12 rokmi vstúpili do Českej republiky, zdalo sa, že nemáme šancu sa výraznejšie presadiť, pretože nastúpila hospodárska kríza a najlukratívnejšie lokality si už rozobrali veľký hráči. Napriek tomu sa nám podarilo nájsť dieru na trhu a nakoniec sme to dotiahli až na najaktívnejšieho priemyslového developera v republike. A rovnaké ambície máme teraz na Slovensku,“ uvádza Pavel Sovička, generálny riaditeľ Panattoni Europe pre Českú republiku a Slovensko.

Súvisiace články

Aktuálne správy