Šéf Porsche potvrdil zásah vyšetrovateľov v priestoroch automobilky

Oliver Blume, šéf nemeckej automobilky Porsche, dcéry Volkswagenu (VW), v nedeľu potvrdil, že v utorok (28. 5.) jeho kanceláriu prehľadávali vyšetrovatelia prokuratúry. Zaujímali sa o dokumenty týkajúce sa daňového poradcu závodu a odmien členov závodnej rady.
Blume pre denník Handelsblatt potvrdil, že 28. mája boli prehľadané viaceré pracovné priestory Porsche vrátane jeho úradu. Krajinský kriminálny úrad a pracovníci úradu pre daňové úniky prehľadali viaceré priestory závodu.
Nedeľník Bild am Sonntag uviedol, že jeden úradník na kontrolu koncernu prezradil jednému daňovému poradcovi tajné informácie, za čo jeho dcéra dostala miesto v automobilke. Voči samotnej automobilke však vyšetrovanie nesmerovalo. Blume tvrdí, že obvinenie z prezradenia tajomstva bolo preňho novinkou.
Okrem toho sa štátna prokuratúra zaoberá podozrením, že jeden bývalý člen závodnej rady dostával neprimerane vysoké odmeny. Piati pracovníci závodu, medzi nimi aj členovia vedenia, sú podozriví z toho, že sa dopustili trestného činu sprenevery. Samotná závodná rada nie je obvinená.
Blume uviedol, že výškou odmeňovania členov závodnej rady sa vedenie automobilky už pred časom zaoberalo. „Preto sme už diskutovali o odmenách jej členov s finančnými úradmi,“ uviedol šéf Porsche.

Súvisiace články

Aktuálne správy