Finančná správa vyhlásila tendre na podporné systémy za 32,4 mil. eur

Finančná správa SR v piatok vyhlásila dva tendre na dodávku podporných elektronických systémov spolu za 32,4 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Prvý, za 14,4 milióna eur, sa týka rozvoja informačného systému finančnej správy PKI (Public key infrastructure).
Druhý tender, rovnako zameraný na infraštruktúru verejných kľúčov, súvisí s novým systémom online pripojenia elektronických registračných pokladníc na finančnú správu eKasa. Dôvodom na vypísanie tendrov je končiaca sa platnosť zmlúv so súčasným dodávateľom, informovala o tom v piatok finančná správa.
„V oboch prípadoch ide o zákazky uzatvorené na päť rokov,“ uviedla hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Ivana Skokanová. V prvom prípade ide o dodávku služieb na ďalší rozvoj systému elektronických podpisov PKI finančnej správy. Systém PKI finančnej správy je využívaný ostatnými informačnými systémami tejto inštitúcie.
Druhá zákazka bude na poskytovanie služieb infraštruktúry verejných kľúčov na systém eKasa. Podľa Skokanovej ide najmä o poskytovanie služieb externej certifikačnej autority s neskôr predpokladaným vybudovaním internej certifikačnej autority. „Produkty a služby tejto certifikačnej autority budú slúžiť v rámci zabezpečenia dôveryhodnosti a bezpečnosti komunikácie pokladníc s centrálnym riešením projektu eKasa v prostredí finančnej správy,“ dodala Skokanová.
Výzvy boli zverejnené v Úradnom vestníku Európskej únie aj vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Záujemcovia môžu ponuky v oboch prípadoch predkladať elektronicky do 8. júla. Kritériom vyhodnotenia ponúk je najnižšia cena. Po otvorení a vyhodnotení ponúk bude nasledovať elektronická aukcia.

Súvisiace články

Aktuálne správy