Holandská NN Group dosiahla kvartálny prevádzkový zisk 468 mil. eur

V medziročnom porovnaní je to nárast o zhruba 50 %.

Holandská finančná skupina NN Group dosiahla v prvom štvrťroku prevádzkový zisk 468 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o zhruba 50 %. Vlani v januári spoločnosť bojovala s negatívnymi dopadmi počasia, zatiaľ čo v tomto štvrťroku ťažila z dividendy z nepriameho podielu v niekdajšom ING Life Korea. Do budúcna sa skupina chce predovšetkým naďalej sústreďovať na integráciu rôznych entít Delta Lloyd a NN v Holandsku a Belgicku.

Holandská životná poisťovňa, holandská neživotná poisťovňa a japonská životná poisťovňa zaznamenali podľa vyjadrení generálneho riaditeľa NN Group Larda Friesa solídne výsledky, zatiaľ čo výsledky Insurance Europe, správy aktív a bankovníctva nenaplnili všetky očakávania. "Dosiahli sme ďalší posun smerom k nášmu cieľu znížiť náklady o 400 mil. eur do konca roku 2020. V tomto štvrťroku sme vďaka ďalšiemu zvyšovaniu efektivity znížili administratívne náklady o 20 mil. eur a ku koncu prvého štvrťroku tak celkový pokles nákladov dosiahol 310 mil. eur," povedal šéf poisťovne.

NN Group je finančná skupina holandského pôvodu. Pôsobí v 18 krajinách sveta a ponúka klientom produkty v oblasti životného poistenia, sporenia na dôchodok a správy investícií. Na Slovensku skupina NN podniká prostredníctvom životnej poisťovne, ktorá v súčasnosti pôsobí pod názvom NN Životná poisťovňa. V oblasti dôchodkov sú to spoločnosti NN Tatry – Sympatia, d. d. s. a NN dôchodková správcovská spoločnosť.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy