Deväť slovenských firiem sa zúčastní na tohtoročnom Svetovom samite o podnikaní

Deväť slovenských firiem sa tento rok od 3. do 5. júna zúčastní na Svetovom samite o podnikaní (Global Entrepreneurship Summit) v Haagu. Budú tak tvoriť jednu z najväčších európskych delegácií. Ako o tom informoval hovorca amerického veľvyslanectva Griffin Rozell, deviaty ročník tohto podujatia budú spoluorganizovať Spojené štáty americké a Holandsko.
Spomedzi európskych krajín by malo mať väčšie zastúpenie ako Slovensko len Spojené kráľovstvo, Nemecko a Holandsko. Slovenskú delegáciu tvoria poľnohospodárske spoločnosti Vitiport, Croptech a Pewas. Súčasťou sú aj spoločnosti konektivity InfoTech, Minty a Solved, energetické spoločnosti Nice Visions a Greenway a tiež zdravotná spoločnosť Virtual Medicine. Spoločnosť Neulogy Ventures bola rovnako pozvaná, aby sa na samite pripojila k investorom.
Na samite sa každoročne stretávajú noví podnikatelia, investori a priaznivci podnikania z celého sveta. Počas dvoch dní firmy spolupracujú s vedúcimi predstaviteľmi a zástupcami svetovej podnikateľskej komunity.
Odhaduje sa, že od roku 2010 sa na týchto podnikateľských samitoch zúčastnilo 20.000 nových lídrov. Podľa hovorcu amerického veľvyslanectva sa na predchádzajúcich samitoch vlády a súkromný sektor zaviazali investovať viac ako 1 miliardu amerických dolárov do podnikateľov na celom svete.

Súvisiace články

Aktuálne správy